De Nijmeegse StadsQuiz

Een pubquiz als communicatiemiddel

Nijmegen was European Green Capital in 2018! Dat zal velen die regelmatig bezig zijn met thema’s als duurzaamheid en circulaire economie niet ontgaan zijn, maar er zijn helaas ook nog veel mensen in Nijmegen die hier (vrijwel) niks van mee krijgen. Het zijn namelijk vooral mensen die het van huis uit al leuk vinden om met thema’s als duurzaamheid bezig te zijn (“the usual suspects”), die zich nu ook mengen in de evenementen in het kader van Green Capital.

Om daar verandering in te brengen en ook de mensen te bereiken die minder actief bezig zijn met duurzaamheid, zijn wij de wijken van Nijmegen in gegaan met De Nijmeegse StadsQuiz editie Green Capital.

De Nijmeegse StadsQuiz editie Green Capital was een serious gaming methode om Nijmegenaren op laagdrempelige wijze te betrekken bij Green Capital evenementen en het thema duurzaamheid. Om naast de “usual suspects” ook bij de “non-usual suspects” bekendheid te vergroten en meer betrokkenheid en bewustwording te creëren heeft Lentekracht in samenwerking met Green Capital, Wij Zijn Nijmegen en Upbeatles verschillende quizvormen ontwikkeld waarin vragen over dit thema werden afgewisseld met leuke triviavragen over Nijmegen of het thema groen. Zodoende ontstaat een gezonde mix van leuke en leerzame vragen, waardoor spelers aan het denken worden gezet terwijl zij het gevoel hebben een spelletje te spelen. Hierdoor worden bewoners op leuke wijze in contact gebracht met nieuwe materie en internaliseren zij de onderwerpen gemakkelijker.

Meer weten over hoe je serious gaming kunt inzetten als middel om communicatie doelen te bereiken bij maatschappelijke thema’s? Neem dan contact op met Koen.

Samen met:
Upbeatles, Green Capital Nijmegen, Wij zijn Nijmegen
Locatie:
Neerbosch-Oost, Nijmegen

Terug naar het overzicht

Alle opdrachten