Over ons

Wij laten Maatschappelijke innovatie bloeien

Lentekracht is een sociale onderneming met primair een maatschappelijk doel: impact first! Onze leefomgeving wordt dynamischer en complexer en wij willen deze vitaal houden. Dit doen wij door huidige maatschappelijke vraagstukken op een slimme eigentijdse manier aan te pakken. In multidisciplinaire teams van ervaren professionals en jong talent werken we in co-creatie met alle stakeholders aan oplossingen voor complexe maatschappelijke problemen. Aan de hand van onze Lentekracht methodiek komen we tot nieuwe inzichten, innovatie en creëren we winst voor iedereen.

Onze aanpak

Met onze ontwerpende benadering vinden we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, ontdekken, ontwerpen en adviseren aan de hand van onze methodiek. Door met een andere mindset naar de vraag te kijken zijn we goed in het genereren van ideeën en werken we via concepten en prototypes naar concrete eindproducten.

Lentekracht methodiek-10

De eindgebruiker centraal

Het oplossen van maatschappelijke vraagstukken begint met het begrijpen van de daadwerkelijke behoefte en motivaties van de beoogde eindgebruiker.

 Samen bereiken we meer

Meerdere creatieve geesten bereiken samen meer. Wij bundelen de kennis van ervaren professionals en jong talent en leren je anders te kijken naar de eindgebruiker en deze echt te begrijpen. Zo ontdekken we samen kansen.

 Verandering kan je creëren

Verandering vereist een optimistische houding en het geloof dat we dit met elkaar kunnen creëren. Wij brengen een frisse wind in het project en gaan graag de uitdaging aan, ongeacht hoe groot het probleem is of hoe klein het budget.

 Effectief experimenteren

Wij geven ruimte voor experiment en leren terwijl we het doen. Zo komen we met elkaar op een snelle en efficiënte manier tot het gewenste eindresultaat.