Fietstaxi’s voor Europese mobiliteitsweek

fietstaxi

Fietstaxi’s voor Europese mobiliteitsweek

Het is deze week Europese mobiliteitsweek. In het kader daarvan worden in steden door heel Europa allerlei evenementen georganiseerd omtrent duurzame mobiliteit. Natuurlijk mocht Nijmegen als European Green Capital 2018 daarbij niet ontbreken en wordt er ook hier van alles georganiseerd. Zo was afgelopen zondag de Waalbrug geheel afgesloten voor auto’s en vindt morgen in het Honigcomplex het innovatiefestival mobiliteit plaats.

Naast deze evenementen, biedt de gemeente deze week ook enkele dagen de mogelijkheid om gebruik te maken van een nieuw, duurzaam vervoermiddel: de fietstaxi. Afgelopen zondag tussen het centrum en de Waalbrug, aanstaande zaterdag tussen het centrum en het Honigcomplex. Daarnaast werd afgelopen woensdag een groepje mensen die slecht ter been zijn uit Lindenholt getrakteerd op een ritje langs plaatsen die zij zelfstandig niet meer kunnen bereiken. Hier waren wij zelf ook bij betrokken in de vorm van Bram, die in de ochtend fungeerde als fietstaxichauffeur.

De ritjes in de fietstaxi’s werden door de Lindenholtenaren erg gewaardeerd. Ondanks dat het voor de chauffeur heuvelop af en toe nog flink aanpoten is, is het een erg aangename vorm van vervoer voor zowel de passagiers als de chauffeur. Zeker wanneer buiten het zonnetje schijnt. Daarnaast kunnen fietstaxi’s op allerlei plaatsen rijden waar auto’s niet kunnen komen, waardoor je rustigere routes kunt rijden én altijd voor de deur wordt afgezet. En het is natuurlijk ook hartstikke duurzaam!

Bekijk ook het bericht over de fietstaxi’s van De Gelderlander