Stagiaire aan het woord: Lotte Verhulst

schonebuurt coach

Stagiaire aan het woord: Lotte Verhulst

Ik ben Lotte Verhulst en ik heb in de periode februari tot juli stage gelopen bij Lentekracht. Als onderdeel van mijn Master, Urban and Cultural Geography, schreef ik mijn scriptie in combinatie met het opdoen van werkervaring. Na het globaal opstellen van mijn onderzoeksvoorstel, kwam ik na een zoektocht uit bij Lentekracht. Dit bedrijf richt zich op allerlei projecten, vooral op het gebied van maatschappelijke impact en duurzaamheid. Thema’s die ik interessant vind! 

Mijn stage in drie woorden: interessant, afwisselend en leuk! Ik heb onderzoek gedaan op kantoor, maar ben ook in de praktijk aan de slag gegaan: dat was een fijne afwisseling. Er wordt een zelfstandige werkhouding van je gevraagd, maar het team wilde elkaar ook helpen, stond open voor feedback en er was ook ruimte voor een grap en gezelligheid. 

Ik heb meegewerkt aan het afvalcoachproject, waarbij ik als afvalcoach aan de slag ben gegaan in de gemeente Beuningen. In dit project werd ik betrokken bij vrijwel het hele proces. Mijn stage heeft mij een goed beeld gegeven van wat er bij een concreet project komt kijken, welke partijen er allemaal bij betrokken zijn, welke belangen er spelen en hoe hiermee om te gaan om gezamenlijk resultaat te boeken. Naast het projectwerk, heb ik ook meegedacht aan een goede aanpak van het project: wat gaat goed, wat kan nog beter?  

Mijn werkzaamheden als afvalcoach heb ik gecombineerd met het werken aan mijn afstudeerscriptie. Het thema hiervan is ‘afvalscheiding’. Ik heb daarvoor onder andere praktijkonderzoek gedaan als afvalcoach in de gemeente Beuningen. Het doel hiervan was de afvalscheiding in de gemeente te verbeteren door middel van observaties en het geven van extra informatie aan bewoners. Tijdens mijn stageperiode kreeg ik veel vrijheid om mijn onderzoek vorm te geven en mijn eigen tijd in te delen.  

De komende periode rond ik mijn scriptie af en daarna ga ik op zoek naar een baan binnen mijn vakgebied. Lentekracht heeft mij de kans gegeven om een kijkje te nemen in het bedrijfsleven. En dat is zeker gelukt!