Wij bestaan 5 jaar!

Wij bestaan 5 jaar!

Exact 5 jaren geleden is Lentekracht ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vanuit onze werkruimte bij het Honigcomplex (zie foto) zijn we gestart met twee projecten: Stadslab Nijmegen en MIJNwijk Malburgen-West. Het eerste project was ingestoken op het slaan van een brug tussen ruimtelijk beleid en bewonersinitiatief; het tweede op het gebruiken van afval als vliegwiel voor wijkeconomie. Het creëren van maatschappelijke impact stond hiermee van begin af aan centraal binnen Lentekracht.

Deze koers heeft zich daarna voortgezet en heeft geresulteerd in diverse maatschappelijke projecten: Streeklab Het Groene Woud, sociaal ondernemerschap Landpark Assisië, insectenboerderij, afvalcoach Nijmegen, Ring-Ring, NSHG Bottendaal, Droomstad Nijmegen, Youth Challenge HGW, NSHG Neerbosch-Oost, Schillenboer, afvalproblematiek Zwanenveld, Nijmeegse StadsQuiz, Afvalcoach Beuningen, Circulaire Kickstart, Mijn Groene Wijk, All right! en afvalcoach NSHG. Binnen deze projecten hebben wij diverse rollen op ons genomen en met veel organisaties en personen mogen  samenwerken. Vanuit Nijmegen zijn onze werkzaamheden ook langzaam uitgebreid naar andere regio’s zoals Arnhem, Enschede, Utrecht, Wageningen, Den Bosch, Hamburg, Eindhoven, Tilburg en Zwolle.   

Het was niet altijd makkelijk. Soms was het met vallen en opstaan, maar altijd weer doorgaan en vooral ook leren van hetgeen er beter kon. Iets wat bijvoorbeeld opviel, was dat duurzaamheid aan het begin nog niet mainstream was, uitleg en overtuigingskracht waren vaak nodig. Gelukkig is dit iets dat inmiddels veranderd is! Daarnaast was het als startende onderneming zoeken naar de juiste  positionering in de markt: wie ben je? wat wil je? en voor wie doe je dit? Hierin hebben we flinke stappen gezet. Zo richten we ons nu op de thema’s circulaire economie, sociale innovatie en duurzame mobiliteit. Tegelijkertijd zijn dit nog steeds brede thema’s en is hier nog meer focus in aan te brengen. Dit is iets waar we ons de aankomende tijdmee bezig gaan houden: verder uitwerken en verkennen van kansen om succesvolle concepten, zoals de Afvalcoach, Schillenboer en Mijn Groene Wijk uit te rollen, zodat we met onze projecten, en als organisatie, nog meer maatschappelijke impact kunnen realiseren.

Door al deze ervaringen is Lentekracht als organisatie gegroeid. Gaandeweg zijn ook het team en de samenwerkingspartners uitgebreid, soms ook weer afgehaakt, maar allen hebben hun bijdrage geleverd aan waar Lentekracht nu staat. Hiervoor willen wij al deze personen en organisaties dan ook van harte bedanken. Met passie, toewijding en plezier hebben we de afgelopen vijf jaren hard gewerkt en mooie resultaten neergezet. Dit gaan wij doorzetten, met als nieuwe stip op de horizon 21 januari 2025! 

Ook met ons samenwerken de komende 5 jaar? Mail Koen op koen@lentekracht.com of bel 06 21 485 246.