Afvalbingo op basisschool De Dromedaris in Beuningen

Afval Bingo Beuningen

Afvalbingo op basisschool De Dromedaris in Beuningen

Op 14 februari zijn zo’n 80 leerlingen van de groepen 3 t/m 5 van Basisschool De Dromedaris uit Beuningen zwerfafval gaan opruimen in de omgeving van hun school. 

De school had dit initiatief genomen omdat zij zich betrokken voelt bij het schoonhouden van de (school)omgeving en het creëren van bewustwording over afvalscheiding en het terugdringen van de hoeveelheid zwerfafval in de openbare ruimte. Namens Lentekracht was ook afvalcoach Lotte van de partij.

Wethouder Plaizier opende de middag. Daarna vertelde Michelle Stuiver namens de Dar over het scheiden van afval en ging ze in gesprek met de leerlingen. Op vragen als in welke container hoort het lege potje appelmoes en wat mag er allemaal in de papiercontainer, wisten de kinderen veelal het antwoord. Maar dat kleren en schoenen die niet meer passen in een speciale textielcontainer horen wisten sommigen niet. En ook niet dat bijvoorbeeld een bananenschil pas na één tot drie jaar vergaat. 

Na de presentatie gingen zo’n 30 leerlingen – met felgekleurde hesjes, plastic zakken en krijpers – op pad om het afval in de schoolomgeving op te ruimen. De stralende winterzon was daarbij een onverwachte, maar zeer welkome gast. Aan enthousiasme geen gebrek! In de zon zochten ze snel en gericht. Afvalcoach Lotte was aanwezig om vragen van de kinderen te beantwoorden. Al snel waren de plastic zakken gevuld met allerlei afval: van snoepverpakkingen tot stukjes vuurwerk. Om het voor de kinderen nog aantrekkelijker te maken, kregen ze een bingokaart waarop ze het gevonden afval konden afstrepen. Na afloop waren vele bingokaarten én afvalzakken vol. Een beloning in de vorm van een kleurplaat en een sleutelhanger was meer dan verdiend. 

Meer weten over waar de afvalcoaches zich mee bezig houden in Beuningen? Kijk dan op de projectpagina van Afvalcoach Beuningen