Circulair denken en doen!

Circulaire Economie

Circulair denken en doen!

De circulaire economie neemt een steeds prominentere rol in binnen ons huidige economische systeem. Schaarser wordende grondstoffen, klimaatverandering en de wereld beter achter willen laten voor toekomstige generaties zorgen ervoor dat wij de circulaire economie steeds verder met elkaar vormgeven. Overheden richten hun beleid erop in, bedrijven komen met nieuwe circulaire businesstoepassingen en consumenten kiezen steeds bewuster. Stap voor stap bewegen wij ons in een transitie naar een nieuwe economie. Eén economie waarin lineariteit vervaagt en circulariteit naar de voorgrond treedt. 

De circulaire economie combineert people, planet en profit.

Voor Lentekracht is de circulaire economie een economie die op een mooie manier people, planet en profit met elkaar combineert. Het biedt de mogelijkheid binnen oplossingen synergieën te creëren tussen ondernemen en positief bijdragen aan de eigen leefomgeving. Dit is lang niet altijd eenvoudig: niet iedereen heeft een circulaire mindset, wet- en regelgeving en financiering sluiten nog onvoldoende aan, technische toepassingen zijn ontoereikend en het businessmodel laat financieel te wensen over. Regelmatig is het ook een combinatie van deze aspecten. In dit speelveld vindt Lentekracht zijn uitdaging. Middels creatief denken, puzzelen, nieuwe verbindingen leggen en verrassende inzichten genereren komt Lentekracht tot vernieuwende circulaire concepten. Vanaf het begin ligt hierbij de focus op realisatie en zodoende het daadwerkelijk creëren van maatschappelijke impact. Op deze manier zijn onder andere de concepten afvalcoach en schillenboer uitgevoerd.    

Bent u nieuwsgierig naar wat wij zoal op het gebied van circulariteit doen of voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Koen.

Neem contact op