Fiets naar je werk dag

Fiets naar je werk dag

Fiets naar je werk dag

23 mei 2019 is het landelijke Fiets naar je Werkdag. Bij Lentekracht nemen we dagelijks de fiets, zowel voor woon-werk verkeer als voor de meeste van onze afspraken. Voor veel andere werkgevers en werknemers biedt Fiets naar je Werkdag een uitgelezen mogelijkheid om ook kennis te maken met de vele voordelen die het dagelijks per fiets reizen te bieden heeft. Want die voordelen zijn er. En veel.

De duidelijkste voordelen liggen op de thema’s gezondheid en milieu. Doordat je als fietser continu buiten in de frisse lucht én in beweging bent, is deze vervoerswijze vele malen gezonder dan reizen met bijvoorbeeld de auto of OV. Daarnaast stoot je als fietser geen vervuilende stoffen uit en help je ten opzichte van veel andere modaliteiten bij het leefbaar houden van je eigen leefomgeving én de planeet. 

Bikenomics

Minder voor de hand liggend, maar zeker zo belangrijk, zijn de economische voordelen die fietsen zowel op lokale als op landelijke schaal kan bieden: “bikenomics”. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat ondernemers en horeca beter presteren op locaties waar veel gefietst wordt. Fietsers hebben meer interactie met hun omgeving, waardoor zij sneller een korte stop maken. Daarnaast heeft fietsen een ludieke en sociale uitstraling, waardoor zij bijdragen aan een prettig leefklimaat en daarmee de uitstraling en aantrekkingskracht van een locatie verbeteren en ook de verblijfsduur van bezoekers verlengen. Ook dragen de eerder genoemde gezondheidsvoordelen bij aan de vitaliteit van werknemers, waardoor zij productiever kunnen werken en zich minder ziek melden. Zodoende helpt regelmatig fietsen ook bij het voorkomen van ziektekosten. 

Eindeloze voordelen en mogelijkheden met de fiets

Uiteraard is fietsen niet voor elke reis een geschikte optie, maar zeker in de stad is fietsen vaak nog sneller dan andere vervoerswijzen ook, zowel voor personen als voor goederen (bijvoorbeeld in de vorm van Licht electronisch vracht verkeer oftewel LEVVs ). Voor vervoer buiten of tussen steden kunnen fietsen daarnaast vaak een handige schakel zijn als aanvulling op het OV. Niet alleen als traditionele fiets, maar ook als tandem, vierfiets, e-bike of zelfs als Fietstaxi !

Kortom: geen enkele reden om vandaag (23 mei) niet op de fiets naar je werk te gaan!

Meer weten over hoe jij en jouw organisatie die mogelijkheden en voordelen van fietsen of andere duurzame modaliteiten maximaal kunnen benutten? Neem contact op met Koen!

Neem contact op