Finale Nijmeegse Stadsquiz editie green capital

Finale Nijmeegse Stadsquiz editie green capital

Afgelopen vrijdagavond vond in de Lindenberg de grande finale van de Nijmeegse StadsQuiz editie Green Capital plaats. Hier streden 14 teams om de titel “Nijmeegse StadsQuiz kampioen 2018”.  Als onderdeel van het slotevent van Green Capital op “groene vrijdag”, stond de finale uiteraard geheel in het teken van Green Capital en duurzaamheid.

Zoals een echte finale betaamt, kon niet zomaar iedereen deelnemen, maar waren alleen de beste quizzers van Nijmegen uitgenodigd. Meer dan 800 Nijmegenaren hadden via de voorrondes geprobeerd een plekje te bemachtigen in de finale. Uit deze groep zijn vervolgens de finalisten voort gekomen, die met hun zelf geformeerde teams in een competitieve en gezellige avond met elkaar de strijd zijn aangegaan. Uiteindelijk kon er maar één de sterkste zijn en ging team Zonder Pressure er vandoor met de titel en de hoofdprijs: NEC-kaarten, een Sit&Heat kussen, een bierpakket en een Green Capital tapasplank.

De Nijmeegse StadsQuiz editie Green Capital was onderdeel van een serious gaming methode om Nijmegenaren op laagdrempelige wijze te betrekken bij Green Capital evenementen en het thema duurzaamheid. Dit thema is namelijk slechts binnen een beperkte groep bewoners bekend: the usual suspects. Om ook bij de “non-usual suspects” bekendheid te vergroten en meer betrokkenheid en bewustwording te creëren heeft Lentekracht in samenwerking met Green Capital, Wij Zijn Nijmegen en Upbeatles verschillende quizvormen ontwikkeld waarin vragen over dit thema werden afgewisseld met leuke triviavragen over Nijmegen of het thema groen. Zodoende ontstaat een gezonde mix van leuke en leerzame vragen, waardoor spelers aan het denken worden gezet terwijl zij het gevoel hebben een spelletje te spelen.

Meer weten over hoe je serious gaming kunt inzetten als middel om communicatie doelen te bereiken bij maatschappelijke thema’s? Neem dan contact op met Koen of Bram.
Neem contact op