De Nijmeegse StadsQuiz

Een pubquiz als communicatiemiddel

Nijmegen was European Green Capital in 2018! Dat zal velen die regelmatig bezig zijn met thema’s als duurzaamheid en circulaire economie niet ontgaan zijn, maar er zijn helaas ook nog veel mensen in Nijmegen die hier (vrijwel) niks van mee krijgen. Het zijn namelijk vooral mensen die het van huis uit al leuk vinden om met thema’s als duurzaamheid bezig te zijn, die zich nu ook mengen in de evenementen in het kader van Green Capital.

Om daar verandering in te brengen en ook de mensen te bereiken die minder actief bezig zijn met duurzaamheid, gaan wij nu met Green Capital de wijken van Nijmegen in met De Nijmeegse StadsQuiz.

Deze pubquiz, georganiseerd voor en door bewoners van een wijk, heeft als doel zoveel mogelijk mensen op een leuke en toegankelijke manier meer te  laten ontdekken over duurzaamheid en Green Capital. Om de quiz laagdrempelig te houden, zullen niet alle rondes betrekking hebben op deze thema’s, maar ook meer ‘standaard’ onderwerpen worden aangesneden als Nijmegen algemeen, sport, muziek en natuurlijk de wijk waarin de quiz georganiseerd wordt.

De eerste editie van de Nijmeegse StadsQuiz werd georganiseerd in Neerbosch-Oost. Hier hebben wij een team van bewoners uit de wijk aan het geformeerd. Met hen hebben wij, in samenwerking met quizbedrijf Upbeatles,  de allereerste editie van de quiz verder georganiseerd en vormgegeven.

Samen met:
Upbeatles, Green Capital Nijmegen, Wij zijn Nijmegen
Locatie:
Neerbosch-Oost, Nijmegen

Terug naar het overzicht

Alle opdrachten