Oliebollen en gezelligheid bij opruimactie zwanenveld

Opruimactie zwanenveld

Oliebollen en gezelligheid bij opruimactie zwanenveld

Eerder deze maand hebben wij samen met bewoners van de rode en blauwe flat in Zwanenveld wederom een opruimactie georganiseerd. Het betrof dit keer een bladruimactie. Deze actie was de laatste opruimactie zwanenveld van een reeks van drie die wij dit jaar met bewoners en stakeholders in en rondom de flats organiseerden in het kader van de aanpak van de afvalproblematiek aldaar.

Net zoals bij de eerdere acties draaide het niet alleen om schoonmaken, maar ook om gezellig samen zijn met de buren. Hiervoor was op de parkeerplaats bij de flats weer een tent neergezet. Dit keer met daarbij een springkussen om de aandacht van kinderen te trekken en wederom de pipowagen van de gemeente. Daarbij waren weer wat (sta)tafels en banken geplaatst waar bewoners samen konden genieten van vers gebakken oliebollen. Vervolgens is vrijwel de hele groep met harken, grijpers, bezems en zakken op verschillende plaatsen op de parkeerplaats zwerfafval, blad en overig groenafval gaan opruimen. Deze opzet, gefocust op blad en dus met oliebollen en springkussen, is wederom in samenspraak met een groep actieve bewoners tot stand gekomen. Uiteraard konden bewoners ook weer in gesprek met mensen van Dar, Talis, en gemeente Nijmegen. Een week eerder waren weer posters opgehangen ter promotie, zowel bij de flats als bij de Prins Maurits school.

De reacties en indrukken van de actie zijn uiterst positief. Niet alleen was het aantal bewoners wederom groter dan bij de vorige actie (26 om 16), er waren ook verschillende bewoners die nog niemand anders op de bijeenkomst kenden en zodoende nieuwe contacten opdeden. Daarnaast hing er een uiterst positieve en gezellige sfeer. Dit werd onderstreept door reacties van betrokken bewoners. De actie trok daarnaast ook duidelijk de aandacht bij niet-deelnemende flatbewoners.

We gaan nu verder met de betrokken partijen en bewoners bespreken hoe we de energie die we hebben opgebouwd gedurende het jaar kunnen verankeren voor de toekomst.

Meer weten over opruimacties of wil je er zelf een organiseren in jouw wijk of gemeente? Neem dan contact op met Koen of Bram.
Neem contact op