Afvalcoach Beuningen

Afvalcoach Beuningen

Sinds december 2018 zijn weer afvalcoaches actief in gemeente Beuningen. De inzet van de afvalcoaches is onderdeel van de nieuwe zwerfafvalaanpak die de gemeente gedurende 2019 verder uitrolt.

De afvalcoaches richten zich binnen deze aanpak op het reduceren van zwerfafval door middel van aanwezigheid en persoonlijk contact met bewoners. Door aanwezig te zijn rondom zogenaamde zwerfafvalhotspots (bijvoorbeeld bij ondergrondse containers of blikvangers) wordt op laagdrempelige wijze ingestoken op bewustwording rondom het thema afval. Daarnaast verspreiden en vergaren de afvalcoaches informatie over omgang met afval door in gesprek te gaan met mensen op straat of bij mensen thuis. Deze werkwijze heeft in eerdere projecten zijn toegevoegde waarde bewezen. Dit is een aanvulling op traditionele interventies rondom afvalinzameling en wordt door bewoners vaak als erg prettig ervaren.

De huidige inzet van afvalcoaches is niet de eerste keer dat de afvalcoaches actief zijn in gemeente Beuningen. In 2016/2017 hebben zij namelijk bijgedragen aan het soepel invoeren van het nieuwe afvalinzamel systeem in de gemeente.

Meer weten over de afvalcoach? Download dan de brochure of neem contact op met Koen.

Download brochure afvalcoach

Neem contact op

Samen met:
Dar, Gemeente Beuningen
Locatie:
Beuningen

Terug naar het overzicht

Alle opdrachten