Publicatie resultaten onderzoek LEVV-NL2

Publicatie resultaten onderzoek LEVV-NL2

Eerder dit jaar voerden wij in samenwerking met Loendersloot Groep, de Hogeschool van Amsterdam en Fietsdiensten.nl de tweede ronde van het LEVV-NL onderzoek (LEVV-NL2) uit. Binnen dit onderzoek hebben wij middels een enquête en een reeks interviews de huidige stand van zaken omtrent de ontwikkeling van licht elektrische vrachtvoertuigen (LEVV) in Nederland in kaart gebracht. Daarnaast is gekeken naar het gebruik van LEVV in combinatie met logistieke HUBs.

Ten opzichte van de resultaten uit de eerste iteratie van het onderzoek in 2017 blijkt dat de markt voor LEVVs zich sterk ontwikkeld heeft. De verwachting is dat dit door zal blijven zetten. Deze ontwikkelingen zijn onder meer terug te zien in het toenemende gemiddeld aantal leveringen dat LEVVs per dag maken en de toenemende afstanden die zij overbruggen. Belangrijke uitdagingen die terug komen uit het onderzoek zijn grootte van goederen, fluctuerende hoeveelheden en uitwisseling van gegevens tussen partijen.

De resultaten van het onderzoek zijn gebundeld in een rapportage en een infographic. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om de rapportage en infographic te downloaden op de opdrachtpagina.