Schone entrees resultaat tweede opschoonactie Zwanenveld

Schone entrees zwanenveld

Schone entrees resultaat tweede opschoonactie Zwanenveld

Op zaterdag 22 september, nationale burendag, vond de tweede opschoonactie zwanenveld plaats bij de rode en blauwe flats. Deze werd georganiseerd in het kader van de Green Capital Challenge “Afvalproblematiek hoogbouw Zwanenveld”. Zwerfaval en het verkeerd aanbieden van afval zorgt voor problemen rondom de flats. Met het organiseren van buurtacties, waar met de bewoners wordt gepraat over de problemen en zij de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen aan de gemeente, Talis en Dar, wordt er geprobeerd een oplossing te vinden voor de afvalproblematiek.

Na een succesvolle eerste opruimactie in augustus, waar zwerfafval rondom de flats werd opgeruimd, stond de actie van september in het teken van schoonmaken. Talis heeft de afgelopen maand de galerijen van de rode en blauwe flats laten schoonspuiten, waarna het zaterdag de beurt was aan de entrees. Samen met de bewoners is het onkruid bij de entrees weggehaald en zijn de stoepen en betonnen parkeerbollen schoongespoten. Daarnaast zijn er, onder andere door twee enthousiaste kinderen uit de flat, weer vijf volle zakken zwerfafval opgehaald. Handhavers van de gemeente waren ook aanwezig bij de actie en hebben de afvalzakken die te vroeg aan de straat stonden gecontroleerd op adresgegevens. Zo konden zij deze bewoners vragen om voortaan het afval alleen op de ophaaldag buiten te zetten.

Opschoonactie zwanenveld gezellig en productief

Na het harde werken was er, onder het genot van koffie, thee en broodjes, tijd voor een gezellig praatje. Bewoners leerden elkaar beter kennen en diverse onderwerpen werden aangesneden in gesprek met medewerkers van Talis, Dar en handhaving van gemeente Nijmegen.

Al met al was het een gezellige en productieve dag en wordt er uitgekeken naar de volgende actie. Deze actie zal plaatsvinden op zaterdag 10 november en staat in het teken van het opruimen van blad rondom de flats. De bladopruimdag zal wederom in samenwerking met de gemeente, Dar, Talis en handhaving zijn.

Meer weten over opschoonactie zwanenveld of wilt je een opschoonactie organiseren binnen jouw eigen wijk of gemeente? Neem dan contact op met Koen of Bram.
Neem contact op