Stagiair aan het woord: Fleur Somsen

Stagaires over Lentekracht

Stagiair aan het woord: Fleur Somsen

Mijn naam is Fleur Somsen en van september 2018 tot februari 2019 heb ik met veel plezier stage gelopen bij Lentekracht. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Geografie, Planologie en Milieu (GPM) aan de Radboud Universiteit afgerond, maar ik wist nog niet goed wat ik daarna wilde. Wat ik wel wist, was dat ik graag praktijkervaring wilde opdoen en om deze reden leek het mij een goed idee om eens te kijken naar een meeloopstage. 

Praktijkgericht stagelopen

In de zoektocht naar en leerzame en leuke stage, kwam ik uit bij Lentekracht. De verschillende projecten waar zij mee bezig waren en de praktijkgerichte visie van dit jonge bedrijf spraken mij erg aan. Toen ik na de zomer bij Lentekracht begon, voelde ik mij vanaf de eerste dag op mijn gemak. Het is een gezellig en open kantoor, waar hard gewerkt wordt, maar waar er ook vaak samen wordt geluncht en er altijd iemand in is voor een praatje. 

Je doet geen dag hetzelfde tijdens je stage

De stage bij Lentekracht is erg veelzijdig. De ene dag ben je op kantoor research aan het doen, maar het kan zijn dat je de dag erna de hele dag op pad bent. Je gaat bijvoorbeeld observeren, bij mensen of locaties langs om kennis uit te wisselen, of je bent bezig met het informeren en helpen van mensen. Zo ben ik gedurende mijn stage bij Lentekracht afvalcoach geweest. Samen met mijn collega-afvalcoaches ben ik veel in de wijk Neerbosch-Oost geweest om bewoners te informeren over afval, vragen te beantwoorden en het afvalgedrag in de wijk te observeren. Je bent dus veel in contact met mensen en je kan ze ook nog eens helpen.

Naast mijn taken als afvalcoach, heb ik ook de Nijmeegse Stadsquiz opgezet. In het kader van Nijmegen Green Capital wilden we mensen op een leuke manier meer kennis bij brengen over duurzaamheid. De quiz heb ik zelf voor een groot deel opgezet, en gepromoot.

Wat je leert van je stage

Bij Lentekracht lopen er altijd meerdere grote en kleine projecten dus er is veel afwisseling in het soort werkzaamheden, de werktijden en de locatie. Aan sommige projecten werk je zelfstandig en bij andere projecten werk je samen met collega’s of andere partijen. Hierdoor leer je het belang van communicatie en samenwerking in een bedrijf. Binnen de projecten krijg je als stagiair bij Lentekracht veel vertrouwen en vrijheid, zodat je zelf kan uitvinden wat de beste weg is om iets op te lossen of te bereiken. Maar wanneer je ergens niet uit komt, is er altijd genoeg tijd voor vragen en hulp.

Al met al heb ik veel geleerd over hoe projecten worden opgezet, hoe ze daarna worden uitgevoerd en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik heb zelfstandig leren werken, vragen leren stellen en ik heb leren functioneren binnen een bedrijf. Daarnaast heb ik meer kennis van de mogelijkheden die er zijn in mijn vakgebied, over wie ik zelf ben en waar mijn interesses liggen. Kortom, het was een waardevol en leerzaam half jaar voor mij.Zoek jij ook een leuke en uitdagende stage? Stuur Lentekracht een mail of vul het formulier in, op de bij ons werken pagina. 

Bij ons werken