Stagiair aan het woord: Jasmin Sanders

Stagiaire aan het woord Menno van Dinther

Stagiair aan het woord: Jasmin Sanders

Ik heb in de periode februari tot en met april stage gelopen bij Lentekracht vanuit mijn opleiding Stad en Mens bij Helicon MBO Nijmegen. Ik had echt een hele leuke tijd. Ik heb namelijk zoveel verschillende dingen geleerd zoals het daadwerkelijk, fysiek communiceren met bewoners en hoe ik hen het beste kan aanspreken. Dit deed ik met name in het kader van het project ‘Mijn Groene Wijk’. Hiervoor was ik veel onderweg in Nijmegen en heb diverse gesprekken gevoerd met bewoners die initiatieven hadden om hun wijk groener te maken.

Wat ook bij mijn stage hoorde was onderzoek doen voor verschillende projecten met uiteenlopende onderwerpen. Een onderzoek dat ik een paar keer heb gedaan was welke planten het beste pasten bij een specifiek wijkinitiatief. Er waren namelijk verschillende bewoners die meer groen en biodiversiteit in hun wijk wilden. Ik heb verschillende lijsten met planten gemaakt waaruit bewoners dan zelf konden kiezen welke zij het mooist vonden.

Een ding dat ik ook zeker niet meer ga vergeten is dat ik de spreekkamer helemaal opnieuw mocht inrichten en schilderen. Het was een opdracht die weinig met mijn opleiding te maken had, maar omdat het zo anders was juist ook zo leuk was om te doen.

De variatie aan werkzaamheden, van desk research op kantoor tot gesprekken op straat met bewoners, maakten het juist zo’n fijne stage om te doen. Daarnaast was het team ook geweldig. Iedereen was aardig en als je hulp nodig had kon je altijd iemand vragen. Je kreeg ook altijd feedback zodat je kon zien wat je een volgende keer beter kon doen.

Zoek jij ook een leuke en uitdagende stage? Stuur Lentekracht een mail of vul het formulier in op de bij ons werken pagina. 

Bij ons werken