Stagiair aan het woord – Menno van Dinther

Stagiair aan het woord – Menno van Dinther

Ik ben Menno van Dinther, 4dejaars student Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit. Afgelopen periode (februari 2019 t/m juli 2019) heb ik stage gelopen bij Lentekracht. Doordat ik mijn scriptie in januari had ingeleverd, had ik nog een halfjaar om vrij in te vullen. In dit halfjaar wilde ik een indruk krijgen hoe het werkveld van mijn studie eruit ziet. Bij Lentekracht heb ik deze praktische ervaring opgedaan.

Via via hoorde ik dat Lentekracht een kleine onderneming was met een jong en gezellig team dat graag met stagiaires wil werken. Dit wekte mijn interesse, waardoor ik verder ben gaan kijken welke projecten zij deden. Op de site zag ik dat er een breed scala aan projecten was waar Lentekracht zich mee bezig houdt. Dit heb ik tijdens mijn stageperiode ook ervaren. Met deze meewerkstage heb ik met veel verschillende projecten meegeholpen. Van onderzoek naar de haalbaarheid van fietstaxi’s tot een onderzoek omtrent GFT inzameling op hoogbouw. Echter, het project waar ik het afgelopen halfjaar voornamelijk mee bezig ben geweest is “Mijn Groene Wijk”. Waarbij we vanuit Lentekracht burgerinitiatieven ondersteunen in Nijmegen. Hierin had ik veel contact met bewoners, gemeente en andere organisaties. In dit project kreeg ik veel vrijheid, maar had ik ook veel verantwoordelijkheid en vertrouwen dat motiverend werkte. Hierin werd ik goed begeleid, ze stonden altijd open voor vragen en stuurde je waar het nodig was. De verhouding tussen het kantoorwerk en andere werkzaamheden beviel erg goed. Het is geen stage waar je van 9 tot 5 uur op kantoor zit. Vaak heb ik afspraken gehad met bewoners of ben ik in de wijken geweest om het project te promoten.

Bij Lentekracht heb ik op veel verschillende vlakken kennis en inzicht opgedaan. Ik heb geleerd om binnen een bedrijf te werken met de daarbij horende samenwerking en eigen verantwoordelijkheden. In dit halfjaar ben ik meer gedisciplineerd en daadkrachtiger gaan werken. Dit zal voor mijn master en later in het bedrijfsleven goed van pas komen.


Zoek jij ook een leuke en uitdagende stage? Stuur Lentekracht een mail of vul het formulier in op de bij ons werken pagina. 

Bij ons werken