Over ons

Wij laten Duurzame Innovatie bloeien

Als Social Enterprise zetten wij ons bij Lentekracht sinds 2015 in voor een duurzamere wereld door middel van het bedenken, begeleiden en realiseren van innovaties met een duidelijk maatschappelijk verantwoord doel. Dit doen wij met een enthousiast team bestaande uit ervaren professionals, jong talent en een uitgebreid netwerk.

Ons doel is duidelijk: maatschappelijke impact realiseren. De hedendaagse maatschappij stelt ons voor vele en diverse uitdagingen, voor vandaag én voor morgen. Wij gaan deze uitdagingen maar al te graag aan. Door middel van onze unieke, eigentijdse werkwijze zorgen wij dat elke uitdaging een passende oplossing krijgt. Wij vinden deze op het snijvlak tussen mens, markt en technologie. Hierdoor creëren wij creatieve, vraag gestuurde, haalbare en maakbare toepassingen.  Zo laten wij duurzame innovatie bloeien en creëren wij maximale maatschappelijke impact.

De Lentekracht Methodiek

Wij werken op basis van onze eigen op Design Thinking gestoelde methodiek: de Lentekracht Methodiek. Hierin worden principes uit ontwerpend innoveren toegepast in combinatie met een andere kijk op waarde, wat leidt tot meervoudige impact. Karakteristiek hierin zijn het snelle schakelen van concept tot realisatie, de visuele manier van werken, brede vroegtijdige participatie van stakeholders en het leggen van cross-sectorale verbanden. Zodoende kan over grenzen van vakgebieden heen worden gekeken, ontstaan nieuwe verbindingen en kunnen meerdere, op het eerste gezicht vaak ongerelateerde, problemen tegelijk worden aangepakt en meervoudige impact worden gecreëerd.

Ontwerpend innoveren

We onderzoeken, analyseren, ontdekken, adviseren, begeleiden en realiseren innovaties. Hiervoor doorlopen we de fases van Design Thinking, waarbij we zo veel mogelijk visueel werken en vroegtijdige participatie van alle stakeholders nastreven.

Anders kijken naar waarde

Door anders te kijken naar wat wij als waarde definiëren creëren wij nieuwe inzichten voor maatschappelijke vraagstukken. Wij bouwen hierbij voort op concepten uit circulaire businessmodellen, optimaliseren het gebruik van data en stimuleren inclusiviteit en co-creatie.

Meervoudige impact

Wij streven in al onze oplossingen naar maatschappelijke winstmaximalisatie op ecologisch, sociaal en economisch vlak. Dit doen we zo veel mogelijk cross-sectoraal en met respect voor wederzijdse belangen.

Voor wie doen we dat?

Wij werken met en voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan het verbeteren van onze leefwereld. Benieuwd of wij ook wat voor jou kunnen betekenen? Of wil je gewoon graag eens verder praten onder het genot van een kop koffie? Klik dan op onderstaande button.

Kom in contact met ons